Confirmarea ca iPhone 6 va integra OIS

In tandem cu zvonurile lansate ieri, conform carora iPhone 6 va pastra aceeasi camera de 8-megapixeli dar va avea imbunatatiri cum ar fi stabilizare optica, U.S. Patent and Trademark Office a publicat ieri Apple patent application, un document ce scoate in evidenta un sistem pentru implementarea OIS (optic image stabilization) cu un autofocus imbunatatit in camerele foto in miniatura, exact ca cele prezente in iPhone.

iPhone 5S include un sistem de stabilizare a imaginii prin software, adica dispozitivul realizeaza 4 poze foarte rapide si apoi combina cele mai bune parti din ele pentru a produce o poza finala in care zgomotul, miscarea subiectilor si tremuratul mainii sa fie minime. Stabilizarea optica a imaginii, tehnologie intalnita in cateva smartphone-uri lansate recent si in multe camera foto digitale, permite lentilelor camerei sa se miste usor pentru a elimina miscarea mainilor si a subiectilor.

camera_module_externalNoua aplicatie pentru patent a Apple descrie o metoda de a integra OIS in bobina VCM (voice coil motor) care este folosita pentru autofocus.

An embodiment of the invention is an actuator module suitable for use in a camera, more specifically, a miniature camera. The actuator module may include a mechanism to provide an AF function and a mechanism to provide an OIS function. […]

The combination of the AF mechanism and OIS mechanism within a single actuator module allows the actuator module to modify the position of the lens relative to the image sensor along five different axes (i.e., 5 degrees of freedom (DOF)). Representatively, the lens may be shifted or translated along at least three different axes and rotated about at least two different axes.

camera_module_internalLa baza acestui patent depus de Apple sta Richard Topliss. Conform profilului sau de LinkedIn, Topliss s-a alaturat Apple in Ianuarie 2012 ca si „senior camera technology” dupa ce a petrecut aproape 10 ani la Cambridge Mechatronics in Anglia. Aceasta companie este focusata in acest moment pe introducerea OIS in smartphone-uri, si aplicatia pentru patent pe care o vedem azi ne da de inteles ca Apple l-a adus pentru expertiza sa in acest domeniu.

Puteti urmari AppleInfos pe  TwitterFacebookGoogle+, sau RSS pentru mai multe update-uri.

Lasa un coment